Bardzo się cieszę, że są postępy. Dzięki, Anaru, za pozytywne wieści.
Serdeczne pozdrowienia dla Asi i dla Was wszystkich, którzy tak wspaniale ją wspieracie.
Okres rozliczeniowy zaczyna się po zakończeniu roku podatkowego, czyli w zasadzie już w styczniu i trwa najpóźniej do końca kwietnia.
_________________ Jestem miły dla ludzi, ale nie jestem typem osoby, która dzwoni i umawia się na spotkanie. (..) nie jestem zbyt towarzyski i z natury nie jestem za bardzo przyjacielski. SRK; tłum. GosiaJG
_________________ Jestem miły dla ludzi, ale nie jestem typem osoby, która dzwoni i umawia się na spotkanie. (..) nie jestem zbyt towarzyski i z natury nie jestem za bardzo przyjacielski. SRK; tłum. GosiaJG
Dane są te same, dokładnie jak w linku. Fundacja dodała jeszcze taką uwagę ogólną:
Dla szybszej weryfikacji i księgowania wpłat 1 % podatku bardzo prosimy nie wpisywać zdrobnień ani słów odmienionych przez przypadki jak również słów: dla, na, leczenie, rehabilitacja, darowizna na pomoc i ochronę zdrowia, 1%, dar itp.
Prosimy również o nieużywanie znaków interpunkcyjnych pomiędzy numerem subkonta, nazwiskiem i imieniem.
Tutaj wzór:
Mój procent tradycyjnie dla Asi. Dzięki za informacje, Mowilko.
A jak tam w ogóle sytuacja u Asi? Wszystko w porządku?
Wysłany: 2017-03-16, 20:37
Jakby ktoś się zastanawiał, czy w nowym wynalazku PIT-WZ można podać KRS - tu podpowiadam, że można, cel szczegółowy też i całość ładnie znalazła się na PIT-37.
Oby US teraz w miarę sprawnie przekazał grosiki tam, gdzie trzeba.
Bardzo ci w imieniu Asi dziękuję. Mój PIT jeszcze niegotowy, ale 1% pójdzie jak zwykle.
Pytałam Anaru, jak Asia sie miewa. Na szczęście - jest stabilna. Asia nie ląduje już co chwilę w szpitalu z za wysokim cukrem, odleżynami, czy zapaleniem płuc. Rehabilitacja jest nadal intensywna i bardzo potrzebna - bardzo wielkie podziękowania za wszelkie dary serca dla niej.
Wysłany: 2017-04-28, 21:43
Czas na PITowanie się pomału kończy - a podpowiem, że od tego roku dla emerytów/rencistów jest nowy PIT-OP właśnie po to, żeby przekazać 1%. Jest o tyle fajnie, że nie trzeba już przepisywać żadnych kwot, wystarczają dane człowieka, trzeba wybrać US i podać KRS, ewentualnie cel szczegółowy - i tyle.
Więc można zgłuszyć jakiegoś dziadka czy babcię emerytkę i 1% też przekazać
Hermenegildo Dzięki za informację. Mnie w tym roku udało się zwerbować tylko jedną osobę prócz mnie. Pocieszam się, że zawsze można w ciągu roku wpłacić jakąś kwotę. I odliczyć sobie potem od podatku.
Hej, wyciągam temat do wierzchu, bo właśnie odebrałam pit-a.
Czy są jakieś zmiany, czy dane Asi pozostają bez zmian, jak w zeszłym roku?
_________________ Bo Shah Rukh jest jak wiatr, przychodzi do twojego życia, sprawia, że ciężary robią się lżejsze, orzeźwia cię. Jego pozytywna energia dźwiga twoją duszę bez wysiłku i inspiruje cię do robienia nowych rzeczy - Mushtaq Shiekh, Still...
Za długą miałam przerwę - przepraszam. Dopiero teraz piszę, że jeśli tylko ktoś jeszcze się nie rozliczył, to Asia nadal potrzebuje naszego wsparcia. Dane się nie zmieniły, KRS, nazwa fundacji i jej numer pacjenta 6120 z dopiskiem "Joanna Zakolska"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach naszego forum stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę naszego forum.